Jonsbo MOD1

Hierbij stellen wij de Jonsbo MOD1 voor, die sinds kort verkrijgbaar is bij Red-Shirt Computers.

De ruige buitenkant is geaccentueerd met visueel aantrekkelijke groene of rode kleurelementen, terwijl ook het de nadruk legt op de hoogwaardige materialen die zijn verwerkt in de MOD1. Het extravagante en opmerkelijke ontwerp trekt automatisch de aandacht. Een duidelijk zichtbaar hoogtepunt in het ontwerp zijn de uitstekende aluminium panelen en het gehard glas, waardoor niet alleen de interne onderdelen kunnen worden bekeken, maar ook een constante toevoer van frisse lucht naar de binnenkant van de behuizing wordt gevoerd.

Het chassis van de MOD1 is gemaakt van hoogwaardig 3,0 mm dik geanodiseerd aluminium. De zij- en boven panelen zijn gemaakt van 5 mm gehard glas, wat de behuizing een indrukwekkende stabiliteit geeft.

Maar niet alleen het exterieur blijft vooral opvallen, het interieur is zeker niet minder spannend. De voeding is geïnstalleerd in het speciaal ontworpen frame achter het voorpaneel – een uitgebreid kabelbeheersysteem maakt een schone installatie van de kabels mogelijk. De voedingsconnector bevindt zich op de gebruikelijke plaats aan de achterkant van de behuizing; een overeenkomstige lus kabel van de stroom is vooraf geïnstalleerd.
Onder de stroomvoorziening bevinden zich ook vier bevestigingen voor harde schijven. Aan de bovenkant kunnen de 3,5 “-stations worden geïnstalleerd. Een speciale highlight van de MOD1 is de mogelijkheid om vijf 2,5 “SSD’s te plaatsen.

Het ventilatiesysteem van de MOD1 kan worden geoptimaliseerd door extra ventilatoren. Aan de bovenkant is er plaats voor drie ventilatoren. Aan de achterkant van de behuizing zit een montagemogelijkheid voor één ventilator. Aan de onderkant van de behuizing kunnen drie ventilatoren van worden geïnstalleerd. Achter het voorpaneel bevinden zich ook inbouwposities voor drie ventilatoren. Allen met het formaat van 120 mm.

De MOD1 ondersteunt 3 x 360 mm waterkoelsystemen, die in de boven- of onderzijde van de behuizing kunnen worden geïnstalleerd. Een derde exemplaar kan op de scheidingswand van de moederbordkamer en de schijfstation ruimte worden geplaatst.

Aan de voorkant zijn twee USB 3.0- en twee USB 2.0-aansluitingen zijn extern beschikbaar.Bovendien is de MOD1 uitgerust met een innovatief verlichte Jonsbo-badge.