Vraag:

Antwoord:

Hoeveel ram heb ik nodig?

De hoeveelheid RAM geheugen die je nodig hebt verschilt per gebruikssituatie. Hoe zwaarder en intensiever het gebruik, hoe meer RAM geheugen je nodig hebt.

Voor internetten, mailen en algemeen kantoorgebruik is 16GB al meer dan voldoende.

Tijdens het bewerken van beeldmateriaal heb je vaak meer dan 1 programma open op je computer. Dit vraagt al veel van je RAM module, maar de programma’s zelf zijn ook veeleisend. Met 8 gigabyte heb je genoeg voor je hobby, maar het professionele werk vraagt om minimaal 16 gigabyte. Zo open je programma’s als Adobe Premiere Pro, InDesign en Photoshop naast elkaar, zonder dat je computer vertraagt. Ook voor het werken met grote dataspreadsheets is 16 gigabyte de aanbevolen hoeveelheid.

Games vragen steeds meer van je computer, mede omdat de graphics een stuk scherper worden. Daarom is het verstandig om toekomstbestendig na te denken als je RAM geheugen kiest. Met 32 gigabyte speel je vloeiend op de hoogste instellingen. Je gamet niet alleen vloeiend, maar hebt dan ook de mogelijkheid om je gameplay te streamen. Daarnaast match je de RAM module met de rest van je accessoires via de RGB led verlichting.

Naar Red-Shirt Computers

Vraag:

Antwoord:

Welke processor voor videobewerking

Welke software je ook gebruikt, een snelle processor is essentieel voor je videobewerkingscomputer. Verschillende toepassingen gebruiken de CPU echter op verschillende manieren. Sommige hebben alleen een hoge kloksnelheid nodig, terwijl andere ook afhankelijk zijn van veel cores om werk parallel te verwerken. Zelfs het type codecs waarmee u werkt, kan van invloed zijn op het CPU-gebruik en de vereisten! We hebben de CPU-selectie in elk van onze aanbevolen systemen afgestemd op zowel het specifieke softwarepakket als in veel gevallen het type beeldmateriaal waarvoor ze zijn geoptimaliseerd.

Naar Red-Shirt Computers

Vraag:

Antwoord:

Hoeveel opslag heb ik nodig voor mijn pc

Op 1 TB kan je zo’n 100 HD films, 20.000 hoge resolutie foto’s of 17.000 uur muziek kwijt. Kies eventueel voor een tweede of zelfs derde SSD of Harddisk wanneer je heel veel data wil opslaan.

Naar Red-Shirt Computers

Vraag:

Antwoord:

Moet ik nu DDR 4 of DDR5 kopen?

Momenteel ondersteunen alleen 12e generatie Intel Core-processors en Z690-moederborden DDR5 RAM. Deze borden ondersteunen ook DDR4. Het is al bekend dat de volgende generatie Intel-processors ook DDR4 gaat ondersteunen. In het begin bieden nieuwe modules slechts een kleine prestatieverbetering in vergelijking met DDR4, maar ze kosten een stuk meer. Het heeft op dit moment niet veel zin om DDR5-modules aan te schaffen, een sterke toename van het vermogen zul je niet zien. Misschien is het beter om 1-2 jaar te wachten tot de nieuwe technologie mainstream wordt, de snelheden stijgen en de prijzen dalen

Naar Red-Shirt Computers

Vraag:

Antwoord:

Waarom een maatwerk computer?

Een op maat gemaakte PC biedt alle gebruikers de kans om te kunnen genieten van een computer die precies past bij je doelen en zelfs beter presteert dan de kant-en-klare modellen. Je kan zelf bepalen aan welke zeer specifieke eisen je PC moet voldoen. Dit kan opslagruimte of voldoende ruimte op de harde schijf betekenen, maar ook de snelheid kan worden aangepast wat bij een vooraf gebouwd exemplaar niet het geval is.

Vaak zijn de computers die je kant en klaar koopt het net niet. Als je echt wat meer flexibiliteit wenst, kan je een systeem laten samenstellen.

Fabrikanten letten meer op design en marketing dan aan standaardisering van de opbouw. Daarom zijn merk pc’s veel moeilijker uit te breiden en aan te passen aan toekomstige ontwikkelingen.

Ze zijn om dezelfde reden vaak ook moeilijker te herstellen. Kant en klare merk pc’s moeten bij defecten tijdens de garantie zelfs worden opgestuurd. Niet omdat we het zelf niet zouden kunnen, maar reparaties mogen tijdens de garantie alleen door de fabrikant zelf worden uitgevoerd. Met een beetje geluk zie je hem pas binnen 3 weken retour..

Naar Red-Shirt Computers

Vraag:

Antwoord:

Wat is het verschil tussen Windows Home en Pro?

De Pro-versie van Windows lijkt in veel vlakken op de Home-versie, maar heeft een aantal extra functies die speciaal gericht zijn op professionals. De Pro-versie is dan ook ontwikkeld voor de zakelijke markt, maar kan tevens prima op een thuiscomputer worden ingezet. Extra functies zijn o.a. Remote Desktop, waarmee je toegang hebt tot andere computers binnen jouw domein, en Windows Update for Business, waarmee een systeembeheerder voor meerdere computers tegelijkertijd updates uit kan voeren. Die updates voor het besturingssysteem worden via kleinere updates uitgerold, vaak zonder herstart van het systeem. Daarnaast kunnen ook Windows-apps via deze methode worden uitgerold. Daarnaast heb je met de Pro-versie meer mogelijkheden om je device te beschermen dan met de Home-versie.

Naar Red-Shirt Computers

Vraag:

Antwoord:

Hoeveel opslag heb ik nodig?

Op 1 TB kan je zo’n 100 HD films, 20.000 hoge resolutie foto’s of 17.000 uur muziek kwijt.

Naar Red-Shirt Computers